13 kişinin öldüğü ve 2 gün arayla 2 yangının meydana geldiği Şanlıurfa Cezaevi, güne sakin başladı. Sabah saatlerinde olaylar nedeniyle cezaevi çevresine konulan bariyerlerin kaldırıldığı ve güvenlik tedbirlerinin azaltıldığı görüldü. Olaylar nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alınan ve ulaşıma kapatılan yolların açılmasının ardından, bazı esnaf da kapalı tuttukları işyerlerini açarak çalışmaya başladı.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ YAKINLARI NAKİLLERE TEPKİLİ

Yakınlarını ziyarete gelenler, sabah saatlerinden itibaren cezaevi çevresindeki ağaçlık ve gölgelik alanda beklemeye başladı. Görüş için görevlilerin kendilerini çağırmasını bekleyen vatandaşlar, tutuklu ve hükümlülerin farklı illere nakledilmesine tepki gösterdi. Tanıdığı kişilerin başka illere gitmesiyle ziyaret etme imkanlarının kısıtlı hale geleceğini söyleyen vatandaşlar, "Biz yakınlarımızın Şanlıurfa dışına götürülmesini istemiyoruz. Bu nakiller, ailelerin görüşü alınmadan yapılmasın" dedi.

CENAZE ARACI TEDİRGİN ETTİ

Sabah saat 09.30 sıralarında polis bariyerleri ile kapatılan cezaevinin önüne Şanlıurfa Belediyesi'ne ait bir cenaze aracı geldi. Kapının açılarak cenaze aracının cezaevine girdiğini gören tutuklu ve hükümlü yakınları paniğe kapılarak polis bariyerlerinin bulunduğu bölüme yöneldi. Cenaze aracının kısa süre sonra çıkması ve 13 kişinin öldüğü gece içeride unutulan tabutları almaya geldiğinin anlaşılmasıyla mahkum yakınları rahatladı.



DHA(HK/COŞ)