Geçen ay, Şanlıurfa Belediyesi'nin İmar Servisi'nde, imar değişikliklerine ilişkin belediyenin istediği ücret ve bağışların sahte makbuz ile alındığı iddia edildi. Bunun üzerine inceleme başlatan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, araştırma sonunda  zimmetine para geçirdiği öne sürülen taşeron firma çalışanı İbrahim B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başkan Fakıbaba'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından ortadan kaybolan İbrahim B.'nin, bugüne kadar sahte makbuzlar ile 300 bin lira haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. Hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim B., bu sabah polis tarafından gözaltına alındı. İbrahim B. sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilirken, yakınları görüntü alan kameramanlara tepki gösterdi.

FAKIBABA: HALKIN ÇIKARLARINI KORUYORUZ

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sahte makbuzlar ile para tahsilatına ilişkin şikayet üzerine araştırma yaptıklarını ve savcılığa başvurduklarını anlatan Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Ben bu işi yapan insana hırsızdır deme hakkına sahip değilim. Ne hakim, ne de savcıyım. Ancak böyle bir duyum aldık, makbuzlarda sahtekarlık olabileceği için personel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 250 ile 300 bin lira arasında kayıp para var. Bunu Urfa halkı böyle bilsin, Başsavcılık bu konuyu araştıracak. Belediye olarak her zaman halkımızın çıkarlarını koruduk ve korumaya devam edeceğiz."



AL,ÖP(HK/COŞ)