Safkan Arap atlarının merkezi haline gelen Şanlıurfa’da yarış sezonu bugün başladı. Şanlıurfa Hipodromu'nda gerçekleşen sezonun açılışına katılan Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı, gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Adalı, "Şanlıurfa’nın bizim için ayrı bir yeri vardır. Uzun yıllardır bu bölgede bir at sevgisi mevcuttur. Yeni sezonda kazasız belasız atçı için bol kazançlı sezon olmasını temenni ediyorum. Arap atları yetiştiriciliğinde önemli bir kent olan Suruç ilçesinde gerekli alt yapı yatırımların gerçekleşmesi için yönetim kurulunda gündeme alacağız. Atçı nerdeyse biz de orda olmak isteriz" dedi.

YARIŞI 'KARA ÇOCUK' KAZANDI

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Koşuşu’nu Metin Işık Sel’in 'Kara Çocuk' adlı safkanı jokey Mahmut Ünlü ile kazandı. Kum pistteki 2 bin 200 metre mesafeli koşunun bitiriş derecesi 2.19.78 oldu.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu üyesi İlyas İlbey’e kupayı Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Yönetim Kurulu üyesi Serdar Kemal Özçolak, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu üyesi Mehmet Mircan Fırat, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Suruç Belediye Başkan Vekili  Hülya Demir, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Remazan Kaya ile yarış severler katıldı.


AL(SS)