Serpil KIRKESER/İSTANBUL , Kararın açıklanmasının ardından sanıklar ve izleyiciler uzun süre salonu terk etmedi. Sanıklar ve İzleyiciler birbirileriyle konuştular. Tüm sanıklar ve izleyiciler karara tepkiliydi. Zaman zaman tepkilerini alkışlarla gösterdi. SANIKLARIN EN KIZGIN ANI

Karar açıklamadan önce duruşma salonuna kalkanlı jandarmaların girmesi sanık ve izleyici tepkisine neden oldu.

Mahkeme çok geçmeden uygulamayı kaldırdı. Sanıklarla izleyiciler arasına bulunan kalkanlı jandarmaları başka bir bölüme gönderdi.



KARARIN AÇIKLANMASI 45 DAKİKA SÜRDÜ

Kararın açıklanması 45 dakika sürdü. Saat 17.33'de mahkeme kararı okumaya başladı. Bu sırada hem izleyicler hem sanıklar sessizce ve sakince kararı dinledi.Zaman zaman izleyicelerin bulunduğu bölümden hıçkırık sesleri duyuldu.

Sinir krizi geçiren izleyiciler salondan çıkarıldı. Salonun tepkisi kararın okunmasının tamamlanmasının ardından başladı. İzleyici ve sanıkların bulunduğu bölümden alkış ve protesto sesleri yükseldi. Tam bu sırada mahkeme heyeti salonu terk etti. Bu sırada bazı sanıklar gazetecilerin bulunduğu bölüme tepki gösterdiği görüldü. Gazetecilerin bulunduğu bölüme sanıkların pet şişe attığı görüldü.


DAVANIN ÖNEMLİ SANIKLARI DHA'YA KONUŞTU:

-Çetin Doğan, "Adalet mülkün temeli olmaktan çıkmış zulmün temeli olmuştur. Bu ülkeye 50 yıl hizmet ettim. Çok sayıda madalyam var. Ancak bugün aldığım madalya bunların arasında en değerli olanıdır" dedi.

-Halil İbrahim Fırtına: TC ve devletine ders olsun söyleyecek bir şeyim yok.

-Ramazan Cem Gürdeniz:Deniz Kuvvetleri tamamen çökertilmiştir. Dünya tarihinde bu kadar komuta yapısına saldırı yapan ülke yoktur.

-Ali İhsan Çuhadaroğlu: Kürdistan kurulması için onurlu subaylar buraya hapsedilmiştir.


SK