18'i tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 163. duruşmasında gazeteci Ünal İnanç'ın ardından Balyoz davasının tutuklu sanığı bu davanın tutuksuz sanığı Albay Mustafa Koç savunma yaptı.


"BEN KAHRAMANLARDAN PEK HOŞLANMAM"


Darbelerden en çok mağdur olan kişilerden biri olduğunu kaydeden Ünal İnanç, böyle bir iddia ile suçlanmayı anlayamadığını belirtti. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin Kemal Kerinçsiz ile ilişkisini sorduğu İnanç, Kerinçsiz'in mitinglere gazi çocuklarını götürmeye çalıştığını savunan İnanç, "Kerinçsiz ile bir kez konuştuk. Onda da gazi çocuklarının mitinglere götürülmesinin doğru olmadığını söyledim. Çünkü yanlıştı" dedi. Veli Küçük'ü tanıyıp tanımadığının sorulması üzerine Küçük'ten hiç hazzetmediğini de anlatan İnanç, "Ben kahramanlardan pek hoşlanmam" ifadelerini kullandı.


"BENİM DÜNYA GÖRÜŞÜM BU REZİL SUÇLARI İŞLEMEYE ENGELDİR"


İnanç'ın savunmasının ardından 'Balyoz Planı' davasından tutuklu, İkinci Ergenekon davası tutuksuz sanığı Albay Mustafa Koç'un savunmasına geçildi. Kendisinde ele geçmeyen, altında imzası olmayan dijital belgeler nedeniyle yargılandığını ileri süren sanık Koç, Cumhuriyet Çalışma Grubu"nun adını soruşturma sürecinde duyduğunu ve iddia edildiği gibi hiç bir zaman içinde yer almadığını kaydetti. Hakkındaki suçlamaların hiç bir delile dayandırılmadığını öne süren Koç, "Bu soyut iddialar ile sahte dijital belgeleri hazırlayanların mahkeme karşısına çıkarılıp yargılanması gerekirken, bu suçlarla hiç alakası olmayan ve söz konusu suçlarla yargılanmaktan hicap duyan benim hakim karşısında olmam ne acı. Meslek hayatım boyunca bir jandarma subayı olarak hukuka hizmet etmiş biriyim. Hukuku ve adaleti şimdi şahsım için heyetinizden bekliyorum. Bu davanın sanığı olmam nedeniyle hayatım kaydı. Bu davadan dolayı yargılanmaktan utanıyorum. Benim dünya görüşüm bu rezil suçları işlemeye engeldir" dedi.


AYETLİ SAVUNMA


Hiç kimseden yasa dışı bir emir veya talimat almadığını söyleyen Koç, savunmasına Hucurat Suresi'nin 6. ayetinin mealini okudu. Surenin Türkçe 'Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun aslını araştırın' meali olan okuyan Koç, gerçeklerin asla gizli kalamayacağını belirterek beraatini talep etti. Duruşma yarına ertelendi.


(BB)