Geçen 17 Eylül'de Ceyhan'a bağlı Çokçapınar Köyü'nde Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü'ye ait çiftlik, kurulduğu Özel İdare arazisinin kira süresinin dolduğu ve betonarme binalar yapıldığı gerekçesiyle Adana Valiliği'nce yıkıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gece karanlığında köye gelen iş makineleri, 380 ineğin beslendiği çiftlikte 3 betonarme bina, yem deposu, bekçi kulübesi ve sağım alanlarının yıkımını gerçekleştirdi.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, bugün beraberindeki MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara ile birlikte ilçeye bağlı Çokçapınar Köyü'ndeki yıkımı yapılan çiftlikte basın toplantısı düzenledi. Şandır, Ali Sözlü'ye ait çiftlikteki bazı binaların, imar kanununa aykırı kurulduğu gerekçesiyle Adana İl Özel İdaresi kararıyla yıkılmasını 'Siyasi linç girişimi' olarak değerlendirdi. Şandır, yıkım kararı ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un 'güç gösterisi' yaptığını ileri sürerek, "Partimizin son yerel seçimlerde Adana'da ve Ceyhan'da aldığı sonuçları içine sindiremeyen Ak Parti iktidarı, MHP'ye 'Siyasi linç' uygulamaktadır. Aytaç Durak'a yapılan siyasi linç şimdi de Hüseyin Sözlü'ye uygulanmak istenmektedir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Seçimler yaklaştıkça bu tür provokasyonlar artacaktır. Sayın Adana Valisi'ni iktidarın değil, halkın valisi olmaya davet ediyorum"dedi.

Toplantıda söz alan Hüseyin Sözlü ise Adana Valisi Coş ile Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'u 'Ak Partili' gibi davranmakla suçladı. Sözlü, "Biri iktidarın il, diğeri ilçe başkanı gibi davranıyor. 3 dönemdir halktan aldığım güçle belediye başkanlığı yapıyorum ve bunlara diz çökmeyeceğim" diye konuştu.

KAYMAKAM: KUL HAKKINA TECEVÜZ EDENLER İFTİRA ATIYOR

Öte yandan Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri değerlendirdi. Karakuş, İl Özel İdaresi'nin aldığı yıkım kararının 775 Sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca yürürlüğe konulduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Sözlü ailesi 'Sözlü Tarım' adı altında kurdukları şirket adına söz konusu araziyi 5 yıllığına devletten kiralamışlardı. Yaklaşık 1 yıl önce bu süre doldu. Sözleşmede arazide kurulacak binaların portatif olması maddesi var. Ancak burada betonarme binalar yapılmış. Yani, sözleşmeye aykırı davranılmış. Yine sözleşmede, bu tür durumlarda sözleşmenin bir daha yenilenmeyeceği hükmü bulunuyor. İl Özel İdaresi, sözleşmeye aykırı davranıldığı gerekçesiyle yıkım kararı almıştır. Gerek Sayın Valimiz, gerekse ben sadece görevimizi yapıyoruz. Sayın Belediye Başkanının sözleri bulunduğu makama yakışmamaktadır. Yasaları çiğneyen, suç işleyen haksızlık yapan, yetim hakkına kul hakkına tecavüz eden insanlar, sütten çıkmış ak kaşık gibi kendilerini suçsuz gösterip, devletin Kaymakamını, Valisini töhmet altında bırakmak için her türlü iftirayı çamuru atmaya yelteniyorlar. Bu ne densizlik, bu nasıl bir anlayıştır. Devletle sözleşme yapmışsınız ama sözleşmeyi ihlal etmiş betonarma binalar kurup kendi yeriniz gibi kullanmışsınız. Burada zorbalıkla iftira atarak karalama politikası yaparak, başkalarını suçlayarak haksızlığı ve suçunuzu örtemezsiniz. Yıkım kararları hoş bir şey değil fakat devletin kanunları ve eşitlik çerçevesinde hukuksuz ve haksız olan bu işletmenin yıkımı yapılmaz ise bizler suç işlemiş oluruz."