MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi. Şandır, terör örgütünün dünden farklı olarak şehirleri işgal girişiminin millette bir tedirginlik yarattığını belirterek, "Suriye'de iç savaşı planlayanlarla PKK'yı Türkiye'ye saldırtanlar aynı mihraklardır. PKK'nın elindeki silahlarla Suriye'de kullanılan silahların aynı menşeli olduğu incelendiğinde görülecektir. Bu silahları verenlerin amaçları bölgeyi yeniden düzenlemek ve kendi çıkarlarının koruyucusu ikinci bir İsrail mahiyetinde bir Kürt devleti kurmaktır. Jeopolitik, stratejik değeri ve tabi kaynakları zengin olan Orta Doğu, Avrasya coğrafyasını kontrol altında tutmak isteyen küresel güçler, 21'nci yüzyıl için Kürt merkezli bir bölgesel çatışmayı planlamış bulunmaktadır. Arap Baharı diye takdim ve servis yapılan kaos ve isyan dalgasının boyu ve çapı gittikçe 'Kürt Baharı'na dönüştürülmeye çalışılmaktadır" dedi.

HALEP'TE YAŞANANLAR HAKKARİ'DE YAŞANMAYA BAŞLANMIŞTIR

Şandır, İran, Türkiye, Irak ve Suriye topraklarında dört parçalı Büyük Kürdistan'ın planlandığını kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yaşanan olaylara bakmak lazım. Bunun dünden farkı PKK'nın cephe savaşı yapmasıdır. Daha önce vur kaçlarla Türkiye'ye saldıran PKK'nın şimdi ağır silahlarla ve kalabalık militan grupları ile Türkiye'ye sızarak yerleşerek, cephe savaşı veriyor. 15 gün geçmesine rağmen hala terörist grubu imha edilemedi, yurt dışına sürülemedi. Şimdi PKK yeni bir strateji olarak aynen Suriye'nin kuzeyindeki Kürt ağırlıklı şehirlerde yaşandığı gibi Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşların bulunduğu şehirlerde benzer durumu oluşturup, kurtarılmış bölgeler ilan etme iddiasındadır. Halep'te yaşananlar Hakkari'de yaşanmaya başlanmıştır. Durumun tehlikesi ve muhtemel geleceği hükümet tarafından görülemedi."