Karaelmas Mahallesi'ndeki Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan kaportacının sahibi Adem Özkaya, 8 yıl önce yanında çalışan çırağın işi bırakması üzerine işyerinde yalnız kaldı. Kızı evlenen, oğlu da güvenlik görevlisi olan İsmet Özkaya, eşine yardım etme kararı aldı. Dükkanda fazla iş olmadığı zamanlar kendisi çalışan Adem Özkaya, işlerinin yoğun olduğu günler ise eşi ile birlikte çalışıyor. Sabahları birlikte işyerine gelen çift, tulumlarını giyerek iş başı yapıyor. Otomobillerin kaportolarını zımparalayarak boya için hazır hale getiren İsmet Özkaya, lastik tamiri ve değişimi gibi işleri de ustalıkla yapıyor. İsmet Özkaya, öğle yemeklerini de dükkana getirdikleri piknik tüpünde hazırlıyor.

Sanayi sitesinin tek kadın çalışanı olan ve yaptığı işle erkek meslektaşlarının takdirini kazanan İsmet Özkaya, çıraksız kaldıktan sonra 36 yıllık eşine yardım etmeye karar verdiğini söyledi. Eşine yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan İsmet Özkaya, şunları kaydetti:

"Dükkanda her türlü işi yapıyorum. Zımpara yapıyorum, lastik söküp takıyorum. Eşim kaynak yaparken ona yardımcı oluyorum. Araç gereçlerini getiriyorum. Ayrıca burada yemek de yapıyorum. 8 yıldır bu işi yapıyorum. Çok da seviyorum. Sanayideki erkek ustalar da artık bana alıştı. Başlarda beni burada çalışırken görünce şaşırıyorlardı. Sonra alıştılar. Burada herkes birbirine destek oluyor. Ben de eşime yardımcı oluyorum."



GG(EE/BT)