Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan esnaf bugün cuma namazının ardından Sanayi Camisi önünde bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dükkanlarının yıkılacak olmasına tepki gösteren esnaf, 'Başbakanım sesimize kulak ver', '40 yıllık emeği gücünüz gasp etmeye yetmez' ve 'Palta bizim dükkanlarımızı TOKİ'ye peşkeş çekme' yazılı pankart açtılar.

Esnaf adına açıklama yapan Hikmet Maraşlıoğlu, "Kentsel dönüşüm adı altında birilerine rant sağlamak maksatlı proje ile karşımıza çıkarak gelişim sürecinde hızla yol alan Aksaray esnafını öldürmek isteyen Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya sesleniyorum. Bilgilendirme toplantısında 'Bize güvenin. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hakkı yenmeyecek' diyerek bizleri kandırdı. Seçtiğimiz oda başkanları da bizlere karşı sessiz kaldılar. Bunları basın yoluyla istifaya çağırıyoruz. Bizim emeğimizi hibe ediyorlar. Emeğimizi yedirmeyiz. Daha önce iyileştirme yaparak söz veren Nevzat Palta tapuları vermişti. 50 yıllık proje yaptığını söylemişti. Ne oldu da aradan daha bir yıl bile geçmeden buraları yıkmaya kalkıyor" dedi.

Sanayi Sitesi'nin E-90 karayolu üzerinde olması nedeniyle işlerinden memnun olduklarını söyleyen Maraşlıoğlu, gösterilen yeni yerde işlerinin bir anda duracağını ve eve ekmek götüremez hale geleceklerini de söyledi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.