Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, aralarında Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Aydan Uncuoğlu, Mine Soley ve Altan Günbay gibi isimlerin bulunduğu sanatçılar ve festival konukları, Atatürk Parkı içinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan yaklaşık 30 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Büyükşehir Belediye Bandosu'nun 10'uncu Yıl Marşı'nı çalmaya başlamasıyla birlikte sanatçılar yüksek sesle marşa eşlik etti. Bando şefinin elinden bagetini alan Mine Soley, bir süre bandoyu yönetti. Mine Soley'in elindeki bageti alan Selda Alkor da marşı bir kez daha çaldırdı.

Törenin ardından açıklama yapan ve oldukça duygulandığı gözlenen ünlü oyuncu Selda Alkor, şöyle konuştu:

"Festival başlı başına bir sanat olayıdır. Bu hepimizin arzu ettiği, doğru olan iştir. Bu arada tabii ki çok üzgünüz, buruğuz. Evlatları yetiştirmek o kadar kolay değil ama her gün, her sabah 'Ne olacak acaba, kaç şehit vereceğiz?' diye kalkıyoruz. Buna rağmen festival iyi şartlarda gidiyor. Hayat devam ediyor ama artık bu kadar kan kaybı bizi çok kötü hırpalıyor. Her sabah 'Kaç tane şehidimiz var?' diye kalkmak istemiyorum artık. Böyle bir Türkiye'de yaşamak istemiyorum. Çok önemli bir marşı 'Ben de yönettim' demek için aldım bageti yönettim. Görevimizi yerine getirdik, duygularımızı da dile getirdik. "

'YAŞANTIMIZ BASKILARLA DEĞİŞTİRİLEMEZ'

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, "Sanatımıza ve şehitlerimize saygıdan festivalin müzikli bölümlerini bir başka zamana erteledik. Hiçbir zaman tüm yaşantımız terörist baskılarla değiştirilemez. Türk devleti büyük bir devlettir. Bunun da üstesinden gelir" dedi.

TÜRKAN ŞORAY SERGİSİ AÇILDI

Festivalin Onur Konuğu ünlü oyuncu Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostümlerin ve film afişlerinin yer aldığı sergi de açıldı. 23 Eylül'e dek 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde açık kalacak sergi beğeni topladı. Türkan Şoray'ın rol aldığı 38 filmin kostümü ve afişinin bulunduğu serginin sorumlusu Beren Koramaz, Türkan Şoray'ın 23 Eylül'de sergiyi gezeceğini söyledi.