Aralarında sanatçı Erol Büyükburç'un da bulunduğu İstanbul'dan havalanan uçak Tokat Havaalanında oluşan sis nedeniyle iniş yapamadı. Gökyüzünde 20 dakika tur atan uçak, oluşan sisin dağılması ardından havaalanına iniş yaptı. Buradan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i ziyaret eden sanatçı Erol Büyükburç, Tokat'ta olmaktan memnun olduğunu söyledi. Büyürkburç ziyarette ayrıca kendi yazdığı 'Tokat' şiirini okudu. Vali Taşkesen'de Büyükburç'a Tokat'ın tanıtımında rol oynadığını için teşekkür etti.

Erol Büyükburç, ziyaret ardından gazetecilere, havada karşılaştığı olayı basın mensuplarına anlattı. Uçağın iniş yapamamasından dolayı korktuğunu söyleyen Büyükburç, şöyle dedi:

"O anda birkaç alternatif düşündüm. Bizi Samsun'a götürsün, oradan buraya tekrar gelebilirdik. Allah'tan sis açıldı, ya açılmasaydı. O sırada şarkıları tersten söyledim, baya korktum açıkçası. Zaten ben de yükseklik korkusu var. Yükseğe çıktım mı biraz garipleşiyorum. Aslında tedavi ile iyileştiriliyormuş ama ben şimdi 'Kurtarılamayan vakalardan' biriyim. Her zaman uçağa bindiğimde o heyecanı yaşıyorum. Zaten koltuğa sıkı tutunuyorum, Bir de dua ediyorum, 'Allahım sapa sağlam şekilde inelim' diye."



MT(EA/İD)