Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alara Oteller Grubu tarafından düzenlenen 'Uluslararası Sanat Festivali' kapsamında bir gecede 4 müzik grubu sahneye çıktı. Alara Park Otel'de düzenlenen konserde, müzik gruplarını oluşturan Türkiye, Macaristan, Azerbaycan ve İran'dan 19 sanatçı izleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Azeri sanatçı Dilara Kerimova'nın piyano dinletisiyle başlayan konserde ilk olarak Macar ve İranlı 8 müzisyenden oluşan 'Golestan' adlı müzik gurubu sahneye çıktı. Daha sonra piyanoda Dilara Kerimova'nın eşliğinde Azeri vokal Mohammed Gorji ve Günay Kasımova konser verdi. Opera sanatçısı Kasımova daha sonra Alara Dörtlüsü eşliğinde 'Sarı Gelin' adlı türküyü yorumladı. Konser, vokalist Renata Csöke ekibinin caz konseri ile sona erdi.

Çoğunluğu Türk ve Rus tatilcilerden oluşan izleyiciler, yaklaşık 2.5 saat süren konserlerin ardından sanatçıları ayakta alkışladı.

Alara Star Otel'de 3 Temmuz'da başlayan 'Uluslararası Sanat Festivali', Alara Park Otel'de 12 Temmuz'da tüm müzik gruplarının sahneye çıkacağı final konseriyle sona erecek.



TE(SU/CK)