Fikir üretmekte sınır tanımayan dolandırıcılar, şimdi de İnternet üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi eklediler. Dolandırıcılar, Polis logosu kullanarak  'Türk Polisi Siber Suç İle Mücadele' adı altında gönderdikleri mailleri açan kişilerin bilgisayarları kilitleniyor. Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan son zamanlarda gelen mailleri açtıklarında bilgisayarlarının kilitlendiğini daha sonra ise gelen maillerle ise para istendiği şeklinde ihbarları değerlendirdi. Yapılan araştırmalarda Türk polisinin adının kullanıldığı sayfada, bilgisayar ile yapılan tüm işlemler kaydediliyor. Dolandırıcıların gönderdiği maili açan vatandaşlar, 'Bilgisayarınızın kilidini ve ceza davasını önlemek için 200 lira ödenmesi gerekir. Ceza tutarının 48 saat içerisinde ödenmemesi halinde bilgisayarın kilitli kalacağı ve ceza davası açılacağı' uyarısıyla karşılıyor. Dolandırıcılar bu şekilde vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini alıyorlar.

Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır, virüsün dolandırıcılık amacıyla geliştirilmiş vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaması için kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir denildi.

VİRÜSTÜN KURTULMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

-Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve klavyenizden F8 tuşuna basılı tutun

-Ağ desteğiyle güvenli mod yöntemiyle bilgisayarınızı yeniden başlatın

-Bilgisayarınız açıldıktan sonra sırasıyla Başlat-Programlar-Donatılar-Sistem araçları- Sistem geri yükleme özelliğini kullanarak bilgisayarınızı söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs programları aracılığıyla bilgisayarı taramadan geçirin.

-Yapılan yöntemlerin başarısız kalması halinde format yöntemiyle işletim sisteminin yeniden kurulması halinde virüsten kurtulabilirsiniz. 



HT(FK/COŞ)