Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede inceleme yapmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kente geldi.

Atakum İlçesi'ndeki sel felaketini incelemek için bölgeye geçen iki bakan bahçesi sular altında kalan İl Jandarma Komutanlığı'na uğradı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar derelerin menfezlerinin tıkanmasından dolayı sel olayının yaşandığını söyledi. Bu yaşananlardan ders aldıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Gerekli tedbirleri alacağız. Hem taşkın koruma duvarı konusunda, hem de menfezlerin geliştirilmesi noktasında, dere yataklarının rahatlatılması noktasında, zaten devlet su işlerinden sorumlu bakanımız burada gerekeni yapıyoruz" dedi.

CAN KAYBI OLMAMASI TESELLİMİZ

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi konusuna da değinen Bakan Bayraktar, "Bizim yeni çıkardığımız 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasıda bunlar için. Burada dönüşülmesi gereken yerler var. Bunları da belediye ile birlikte valilikle birlikte dönüştüreceğiz. Can kaybının olmaması bizim için teselli. Diğer eksiklikleri, zararları hepsini devlet olarak gideririz" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU: DERELERİN ÜZERİ AÇILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, derelerin üzerinin kapatıldığını belirterek, "Derelerin üzerleri kapatılamaz. DSİ'ye talimat vererek bu derelerin üzerleri açılacak. Hatalar nerede ise düzelteceğiz" dedi.

Bakanlar Eroğlu ve Bayraktar daha sonra Sahil Güvenlik'e ait helikopter ile Hakkari Çukurca'da şehit olan Jandarma Er Hakan Oktay'ın cenaze törenine katılmak üzere törenin yapılacağı Ordu'nun Gölköy İlçesi'ne gitti.