Samsun’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Program daha sonra etnografya müzesi önünde düzenlenen el işi sergisiyle devam etti. Sergi açılışını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy engellilerle birlikte yaptı. Vali Aksoy, daha sonra sergiyi gezdi. Sergi sonunda akülü engelli aracında oturan 3 engelli ile sohbet etti. Vali Aksoy, sohbet sırasında tekerlekli sandalyeye oturdu.

TEKERLEKLİ SANDALYE ÜZERİNDE KONUŞTU

Tekerlekli sandalye üzerinde gazetecilerin soruları yanıtlayan Vali Aksoy, “Bugün sağlam olarak kendini gören bütün insanların bir gün sakat olabileceğini düşünmesi gerekiyor. Çünkü her an bir kazayla karşı karşıya kalabiliriz ve sakat duruma gelebiliriz. Bu bakımdan engellileri anlamak empati yapmak hepimize düşen görev” diye konuştu.

"ENGELLİLERİN VERİ TABANI OLUŞTURULUYOR"

Samsun’da engellilerin tüm bilgilerinin elektronik ortamda yer aldığı bir veri tabanı oluşturulması için çalışma yaptıklarını da anlatan Vali Aksoy, şöyle konuştu:

"Temel amacımız özellikle kayıt altına alınmamış engellilerimiz varsa bunları tespit etmektir. Engellilerimizin hakları olan sosyal imkanlardan yararlanmayan varsa yararlanmalarını sağlamak. Şuana kadar Samsun'da 35 bin engelli kayıt altına alındı. Alan taraması çalışmaları devam ediyor." 

Konuşmasının ardından tekerlekli sandalyeden kalkan Vali Aksoy engelilerle fotoğraf çektirdi.



YK(İS/İD)