Samsun'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile 'Ankara'da Cumhurbaşkanı'na sunulacak bayrağın karaya çıkarılış töreni, Genlik koşu ve devir teslim törenleri'nin iptal edilmesi nedeniyle 1919 metre uzunluğundaki bayrakla 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenler Kurtuluş Yolu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı bando ekibinin çaldığı müzikle coşan öğrenciler, daha sonra kamyonla tören alanına getirilen 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açarak taşıdı.

Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz ve protokol üyelerinin de yer aldığı yürüyüş yaklaşık 4 kilometre sürdü. Dev bayrağı ellerinde taşıyan öğrenciler, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Vatandaşlar da evlerinden ve işyerlerinden Türk bayrakları sallayarak dev Türk bayrağın geçişi sırasında alkış tuttu. 

Dev bayrağın taşınması Uğur Mumcu Parkı önünde son buldu. Burada Ankara'dan gelen Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu halk konseri vererek vatandaşları ve öğrencileri coşturdu.



MS,HÇ(İS/SS)