2 gündür Samsun'da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Atakum ile İlkadım İlçelerinde hayat felç oldu. Gece yarısı başlayan şiddetli yağmur nedeniyle polis il merkezinde dere yataklarında ve dere kenarlarında evleri bulunan vatandaşları megafonla uyardı.

KÜRTÜN DERESİ KENARINDAKİ 10 EV BOŞALTILDI

Sabah saatlerine kadar devam eden yağış nedeniyle Kürtün Deresi taştı. Dere kenarında bulunan ve sular altında kalan 10 ev boşaltıldı. Sağanak yağış Samsun 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Yakakent ilçeleri ile Sinop'un Dikmen İlçesi'nde de etkili olduğu ve buralarda da su taşkınlarının yaşandığı belirtildi. Tarım arazilerinin ise büyük bir kısımının su altında kaldığı ifade edildi. Bafra İlçesi'ndeki Türkköy'den sel ve heyelan tehlikesi nedeniyle 35 kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

SEL SULARI İLE GELEN AĞAÇLARI TOPLARKEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

19 Mayıs ilçesinde ise selin denize süreklediği odunları toplamak için insanlar sahile akın etti. Bu sırada 70 yaşındaki Ayhan Asılkefeli birden fenalaşarak suyun içine düştü. Yanındaki vatandaşlar hemen 112 Acil Servisi aradı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Asılkefeli'nin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

ELMAÇUKURU KÖYÜ'NDE 6 EV BOŞALTILDI

Atakum İlçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli 450 nüfuslu Elmaçukuru Köyü'nde ise sel ve heyelan tehlikesi nedeniyle 6 ev boşaltıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bağlı ekipler köye karadan ulaştı. Heyelan nedeniyle kapanan yollar açılarak köye gitmeye çalışan AFAD görevlileri toprak kayması nedeniyle kapıları kapanan ve yatalak hasta olduğu için dışarıya çıkamayan Hüseyin Güner adlı vatandaşı kurtardı. Köy muhtarı Hüseyin Durmuş Kapalı, “Heyelan ve sel tehlikesi bulunan 6 evi boşalttık. Kanser hastası ve yatalak olan Hüseyin Güner’in evinin kapısı ise kayan topraklar nedeniyle kapandı. Ailesi dışarıya çıkabilirdi. Ama onu yalnız bırakmak istemediler. Onu da AFAD çıkardı. Can kaybımız yok. Ancak maddi zararımız çok” dedi. Köy yolarının heyelan nedeniyle tamamen kapandığını söyleyen Muhtar Hüseyin Durmuş, direklerin devrilmesi sonucu elektriğinde kesildiği belirtti.

BAŞKANLAR BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Atakum Belediye Başkanı CHP'li Metin Burma ile İlkadım Belediye Başkanı MHP' li Necaettin Demirtaş bölgede inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Metin Burma, sel olayının Büyükşehir, alt belediyeler, DSİ ve karayolları bir araya gelerek ortak bir çalışma ile çözülebileceğini söyledi.

METEOROLOJİ UYARDI: "1 GÜN DAHA SÜREBİLİR"

Bu arada Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri dün yaşanan ve Atakum İlçesi'nin büyük hasar gördüğü selde metrekareye 116. 4 kilogram yağmur düştüğünü, bugün gece yarısından sonra ise bölgede metrekareye 24. 3 kilogram yağmur düştüğünü söyledi.



DHA(İS/AAA)(FOTOĞRAF)