Samsun'da selde hayatını kaybeden 36 yaşındaki Emine Bütüner ile çocukları Berkay ile Miranur Bütüner'in cesetlerinin bulunması, bir dramı da ortaya çıkardı. Bütüner ailesinin Çarşamba İlçesi'nden düğünden Samsun'a döndükleri sırada Derbent mevkiinde otomobillerinin sel sularına kapıldığı belirlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde memur olarak çalışan 40 yaşındaki Murat Bütüner, araçtan yaralı olarak kurtarılıp,  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi altına alınırken, sele kapılan eşi ve 2 çocuğunun cesetleri ise daha sonra bulundu.

SEL GELİYOR SÖYLENTİSİ PANİK YARATTI

Bu arada selin en fazla etkili olduğu Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde çıkan söylenti de halkı paniğe sürükledi. Mert Irmağı üzerindeki sulama göletinin kapaklarının çöktüğü söylenince mahalle sakinleri kaçışmaya başladı.

Bölgedeki polisler, kapakların çökmediği  belirterek halktan paniğe kapılmamalarını istedi. Ancak, uyarılara rağmen vatandaşlar arabalarına binerek kent merkezine gitti. Bazıları da apartmanların üst katlarına çıktı.

APARTMAN KAPICISI ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE ÖLDÜ

Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanın zemin katında oğulları 16 yaşındaki Mücahit ve 9 yaşındaki Bedirhan Yazıcı ile birlikte boğularak hayatını kaybeden 40 yaşındaki Kenan Yazıcı'nın kapıcı olduğu ortaya çıktı. Dalgıçlar baba ve çocuklarının cesetlerini dairenin giriş kapısının yanında buldu.

Eşinden ayrı yaşayan Selma Yazıcı olayı öğrenince koşup geldi. Çocuklarının boğulduğu daireye girmek için kendisini sulara atmaya kalkışan Selma Yazıcı'yı görevliler güçlükle engelledi.

MS,HÇ,YK(İS/AAA)