Samsun'da İl Özel İdaresi ile anlaşmalı kum ve çakıl işi yapan iki firmanın ve İl Özel İdaresi'nde çalışan bazı kişilerin usulsüzlük yaptığı ihbarını alan jandarma olayla ilgili yaklaşık 6 ay önce teknik ve fiziki takibe başladı. Takibin tamamlanmasının ardından bu sabah saat 05.00'te operasyon için düğmeye basan ekipler, İl Özel İdaresi ile Çarşamba, Terme ve Salıpazarı'nda faaliyet gösteren iki şirketinde bulunduğu toplam 43 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskında İl Özel İdaresi Ruhsat Denetim Müdürü Ö.P. ve Ruhsat Teknikeri U.B. ile söz konusu şirketin üst düzey yetkilileri ve çalışanlarının bulunduğu toplam 38 kişi gözaltına alındı.

10 RUHSATSIZ TABANCA VE ESRAR

Öte yandan Ö.P. ve U.B.'nin makam odalarında inceleme yapan jandarma, bilgisayarlara da el koydu. Yapılan operasyonlarda 10 ruhsatsız tabanca, para ve esrar ele geçirildi. Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü sürdüğü kaydedildi.

SAVCIDAN AÇIKLAMA

Operasyonla ilgili bir açıklama yapan Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Emin Kurt, Samsun ve ilçelerinin dışında Sinop ilinde de operasyon yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Yapılan operasyon suç örgütü ile bağlantısı bulunan iki kamu çalışanının da içinde bulunduğu toplam 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Öte yandan iki kamu görevlisinin çalıştığı İl Özel İdare binasındaki çalışma odalarında arama yapıldı. Terme, Çarşamba ve Salıpazarı özel idare binalarında herhangi bir arama yapılmadı. Bazı kurumlardan, jandarma aracılığıyla operasyonla ilgili belgeler istendi."



HÇ(MS/COŞ)