Samsun'da çocuklarının doğum tarihinin 12.12.2012 olmasını isteyen aileler özel ve devlet hastanelerine dün akşamdan itibaren müracaat etmeye başladı. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde 6'sı kız toplam 16 bebek dünyaya gelirken, doğumların hepsinin sezaryen olduğu belirtildi.

HİLAL BEBEK ŞANS GETİRECEK

Sinan (40) ve Dilek Balcıoğlu (37) çifti, ilk bebeklerinin normalde 1 gün önce dünyaya gelmesi gerektiğini ancak doğum dün geçekleşmeyince bugün sezaryenle bebeklerine kavuştularını söylediler. Çift, Hilal adını verdikleri bebeklerinin özel bir günde dünyaya gelmesinin şans getireceğini düşündüklerini ifade ettiler. Abdullah Aydın (34) ile Sevcan Aydın (27) çitfi ise ilk bebeklerine Beren adını verdi. Çift özel günün planlı olmadığını, tesadüfen gerçekleştiğini belirtti.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ise 6 bebek bu özelg günde dünyaya geldi. Buradaki doğumların ise ikisinin normal 4'ün sezaryen olduğu kaydedildi. Bu arada 12.12.2012'de kent merkezindeki nihah dairelerinde toplam 49 çift dünyaya evine girdi.