Samsun'un Salıpazarı İlçesinde meydana gelen selde dere kenarında bulunan 2 alabalık tesisi büyük zarar gördü. Terme Çayı kenarında bulunan Kaya Köprüsü yakınlarındaki Şelale Alabalık Tesisi sahibi 58 yaşındaki Adem Örenç, suyla gelen ağaç parçaları köprünün ayağını tıkadığını belirtti. Örenç, "Su seviyesi çok yüksekti. Sular olduğu gibi tesisimizin içine doldu. Sular gelince hemen kaçıp canımızı zor kurtardık. 2.5 dönüm alan üzerinde tesisim var ve tamamı zarar gördü. 2 bin adet sazan ve alabalık sel ile birlikte gitti. Yaklaşık 150 bin Lira maddi zararım var. Tesisin kışlık bölümünün de çatısı yıkıldı. 2 büyük ağaç gövdesi bu bölümün içine girdi. Demir direkler yıkıldı. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz" dedi.

Cengizhan Sokak üzerinde berber dükkanı bulunan 28 yaşındaki Lütfü Şahin ise, "Su bir anda ilçenin içindeki caddelere doldu. Suyun geldiğini görünce hemen üst katlara kaçtım. Dükkanım sel sularıyla doldu" diye konuştu. 

İşyerlerini temizlemeye çalışan esnaf, güneşin yüzünü göstermesiyle kuruyan dükkanlarını çamurdan arındırmaya çalışıyor. 



YK (İS/RT)