Samsun'un Canik İlçesi'nde geçen Çarşamba günü etkili olan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, dün gece de 4 ilçede etkili olan yoğun yağışlar 1 can aldı, köprüleri yıktı, tarım arazilerini kullanılamaz hale getirdi. Çok sayıda da büyükbaş hayvan telef oldu. Selin en çok hasar verdiği Salıpazarı İlçesi'nde bulunan 4 köprüden biri yıkıldı, biri de kullanılamaz hale geldi.

Dün geceden bu yana köprüler hem yaya hem de araç trafiğine kapatıldı. Köprülerin üzerine dağlardan yağmur suları ile gelen kaya parçaları ve tomruklarla doldu. Bütün uyarılara rağmen geçişin yasak olduğu köprülere çıkan bazı vatandaşlar da canlarını tehlikeye atarak kışlık yakacak olarak kullanmak üzere ağaç parçalarını toplamaya çalıştı.

Salıpazarı ilçesinde su şebekeleri hasar gördüğü için evlere su verilemedi. Sorunun giderilmesi için belediye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe merkezinde yollar ve asfaltlar da sel sularından büyük hasar gördü. Ekipler temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İki köprünün yıkılarak kullanılamaz hale geldiği Terme İlçesi'nde de yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Heyelan nedeniyle bir evin çökmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı Ayvacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İlçe merkezinde bir sorunumuz yok. Ancak Çamalan, Yeşilpınar ve Yeşildere köylerimiz de sıkıntılarımız var. Çamalan köyünde bir Mesut Zengin isimli bir vatandaşımız heyelan nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak dediğim gibi ilçe merkezimizide bir sıkıntımız yok. Köylerimizdeki sorunlarımızı da ekiplerimiz çözmeye çalışıyor" diye konuştu.



YK(İS/AAA)