Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okullardan kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara gösteren grup, bugün Sahil Yolu Tütün İskelesi'nde eylem düzenledi. Ulu Önder Atatürk ve 18 silah arkadaşının balmumu heykelinin bulunduğu alanda ADD tarafından organize edilen ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Atatürk gençliği görev başında', 'Ya istiklal ya ölüm' ve 'Tam bağımsız Türkiye' sloganları atıldı. Kalabalık grup daha sonra hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

ADD Gençlik Kolları Başkanı Barış Ateş, eylemde yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek, "Cumhuriyetimize, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı saldırılar yoğunlaşmaktadır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesi, 10 Kasım'ların anılmasının engellenmeye çalışılması, 19 Mayıs kutlamalarının alanlardan kapalı mekanlara hapsedilerek engelleme çalışmaları, şimdi de dünyada bir örneği görülmemiş şekilde kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edişinin yazılı belgesi olan Gençliğe Hitabe'nin okullardan kaldırılmak istenmesi, gençlik tarafından kendine emanet edilen değerin, tapunun öğrenilmesinin engellenmesi anlamına gelmektedir" dedi.

Ateş, "Gençliği Hitabe ya da Ant sizi niçin bu kadar rahatsız ediyor? Sizi rahatsız eden nedir? Vatan savunması mı? Gençliğin bağımsızlığımızı koruması mı? Gençlik Türk istiklalini ve Cumhuriyetini koruyacağı yerde deniz manzaralı ormanları yakıp ya da ABD'yi efendisi, ağababası bilip ona Türkiye'de yapılacak tertipler hakkında birifingler verip, raporlar sunsaydı, yurtseverleri nasıl içeriye atacağını anlatsaydı daha mı iyi olurdu? Niçin Atatürk'ün adını ve sözlerini duyduğunuz zaman eliniz ayağınız birbirine dolanıyor" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.



HÇ(İS/CK)