Samsun'un Canik İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dere kenarındaki tüm evler yıkılsın" talimatı üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı. Dün 3 evin yıkıldığı Canik İlçesi Gaziosman Paşa Mahallesi'nde vatandaşlarda tedirgin bir şekilde bekleyişlerini sürdürüyor. Yaklaşık 100 evin bulunduğu dere kenarında, bir çok evin sel nedeniyle kullanılamaz hale geldiği bölgede, belediyenin evleri tasfiye çalışmaları da başladı. Ancak vatandaşlar İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki TOKİ binalarına yerleştirilecek olmalarına tereddütle yaklaşıyor. Karara tepki gösterenler olduğu kadar, olumlu yaklaşan aileler de bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, "Evleri kullanılamayan aileler için 130 konut hazır bekliyor. 1 yıllığına oraya yerleştireceğiz" sözleri üzerine endişeli bir şekilde yıkımın gerçekleşmesini bekleyen mahalle sakinlerinden İsa Yalmancı, "Büyük bir korku yaşadık. Evlerimiz sel sularıyla doldu. Ölümden döndük. Bu korku ile burada oturmak istemiyoruz. Ancak 1 yıl sonra halimiz ne olacak. Evimizin değerine karşılık o konutları bize ücretsiz olarak verecekler mi? Bu konuda bize net bir açıklama yapılmıyor" diye konuştu.

Zülfiye Eren ise, "Oturduğum ev iki katlı. Evim yıkılırsa karşılığında iki kat isterim. Ya evimi tamir edip oturulacak hale getirecekler ya da karşılığında iki kat verirler. Yoksa evimden çıkmam" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, evlerin yıkımı için yarın yeniden bölgeye giderek çalışma yapacağı belirtildi.



HÇ(İS/AAA)