Eti Bakır İşletmesi'ndeki olayda amonyak tankı kapağı çökmüş işçilerden Kütahyalı Sadık Kurulay ile birlikte Fatih Açıkel (26), Hüsamettin Taşsümer (53), Hüseyin Bayrak (43) ve Güven Demirer (30) ölmüş, 11 işçi de yaralanmıştı.

Ölen işçilerden Sadık Kurulay'ın cenazesi yakınları tarafından Samsun'dan Kütahya'ya getirildi. Kurulay için bugün öğleyin Fatih Mahallesi'ndeki Duagür Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Sadık Kurulay'ın yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Yakınları, ölen Sadık Kurulay'ın uzan yıllar Kütahya Azot Fabrikası'nda kaynak ustası olarak çalışıp daha sonra emekliye ayrıldığını belirtti. Bir yakını, Kurulay'ın iki erkek bir kız çocuğu babası olduğunu, kızı Esin Kurulay'ın Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğunu söyleyerek, "Sadık'ın büyük oğlu Eskişehir'deki bir okulda matematik öğretmeni olarak görev yapıyor, küçük oğlu da Kütahya Seramik Fabrikası'nda çalışıyor. Kızı ise Çanakkale'de üniversitede okuyordu. Sadık kızını okutmak için Samsun'a çalışmaya gitti. Zaten Sadık emekli olduktan sonra hiç boş durmamıştı. Mesleği ile ilgili işlerde çalışıyordu" dedi.

Sadık Kurulay'ın cenazesi Duagür Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Kütahya Evliya Çelebi Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.