Doğu Park mevkiinde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak kampta 2 bin 200 metrekare kapalı alan bulunduğu belirtildi. Tesiste engellilerin asansör sistemiyle tekerlekli sandalye ile içine girebileceği bir havuz, rehabilitasyon merkezi, 20 kişilik konaklama binası, kafeterya, dinlenme alanı ve plaj bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, "Şu an inşaat çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Önümüzdeki Temmuz ayında tamamlamayı planlıyoruz. Bizim için çok önemli ve heyecan verici bir proje. Engellilerimize yönelik denize ve havuza girebilecekleri, rehabilitasyon hizmeti alabilecekleri içerisinde dinlenme alanlarının da bulunduğu ilk tesis olması nedeniyle çok önemli bir proje. Burada yapmak istediğimiz tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren, fiziksel eksiklikleri olan, rehabilitasyona ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bir refakatçisiyle birlikte gelip denize, havuza rahatlıkla bir sıkıntı yaşamadan girebilmesini sağlamak" dedi.

TÜRKİYE ÖRNEK BİR TESİSİ KAVUŞACAK

Çamaş, Türkiye’de özel sektörde bazı otellerin engelli vatandaşların havuzlardan yararlanmasını sağlamak için kısıtlıda olsa çeşitli çalışmalar yaptığını söyledi. Çamaş, "Ancak sadece engellilere özel olarak eğitim rehabilitasyon kampı ve plajı bir resmi kurum tarafından ilk defa Türkiye’de Samsun’da yapılıyor. Bu büyüklükte geniş kapsamlı olan ve özellikle sadece engelli vatandaşlar için hazırlanmış başka bir tesis yok. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye örnek bir tesise kavuşacak" diye konuştu.

ASANSÖR SİSTEMİ İLE HAVUZA GİRECEKLER

Necmi Çamaş, engellilerin su ile rehabilite edileceğini dile getirdi. Çamaş, "Su, insanı en çok dinlendiren rehabilite eden unsur. Bir çok engelli vatandaşımız bırakın denize girmeyi plaja gitmeyi evinden dışarı bile çıkamıyor. Havuz kenarına yapılan asansör sistemi dediğimiz mekanizma ile vatandaşlarımız havuzun içerisine inecek. Refakatçisinin de yardımıyla ya da tek başına havuza girebilecekler" dedi.