Samsun'un Canik İlçesi'nde yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede incelemelerini sürdüren Vali Hüseyin Aksoy, vatandaşlarla görüşüp sorunlarını dinliyor. Evleri hasar gören vatandaşları belediyelerin sosyal tesislerine yerleştireceklerini ifade eden vali Hüseyin Aksoy, "Eğer sosyal tesisler yeterli olmazsa başka konutlar kiralanacak. Ve bu konutların kiraları da valilik tarafından karşılanacak. Vatandaşlarımıza maddi yardımlarımız sürüyor. Ayrıca selden zarar gören vatandaşlardan da 2 ay boyunca su parası alınmayacak" dedi.

DERE YATAĞINDAKİ EVLER YIKILACAK

Dere yatağındaki evlerin de boşaltılacağını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Dere yatağı içinde olan binalar kesinlikle yıkılacak. Buradan o insanlarımız başka noktalara taşınacak" diye konuştu. Vali Aksoy, Yılanlı Derenin taşması sonucu yıkılan tersip bendinin de onarılacağını ifade etti.

DAHA ÖNCE BAKAN BAYRAKTAR AÇIKLAMIŞTI

Daha öncede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bölgede yaptığı incelemelerin ardından, "Yılanlı dere vadisinde gecekondular var, onları da değiştireceğiz. Dere yatağında kaçak gecekondular var onları da değiştireceğiz. Burada gecekondulaşma, çarpık yapılaşma ve kaçak yapılaşma ortadan kaldırılmalıdır" diye açıklama yapmıştı.


MS(İS/AAA) (FOTOĞRAF)