Eti Bakır İşletmeleri'nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler bugün memleketlerinde toprağa verildi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde oturan 26 yaşındaki Fatih Açıkel bugün düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Açıkel'in cenazesi önce Hasabahçe Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada dua okunup yakınlarından helallik alındı. 2.5 yıl önce 25 yaşındaki Aysun Açıkel ile evlendiği ve 1.5 yaşında Alperen adında bir erkek çocuğu olan Fatih Açıkel 6 aylıkken, görme engelli olan 45 yaşındaki annesi Hayriye Çakır ile babası 50 yaşındaki Refaattin Açıkel’in boşandıkları ifade edildi. Annesi tarafından büyütülen Fatih Açıkel’in cenazesi evinde helallik alınmasının ardından Terme İlçesi Muratlı Köyü’ne götürüldü. Merkez camiinde düzenlenen cenaze törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Açıkel’in yakınları akrabaları ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Babası ise cenaze törenine katılmadı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fatih Açıkel’in cenazesi aile kabristanlığında defnedildi.

SUUDİ ARABİSTAN'A GİTMEYE HAZIRLANIYORDU

 6 aydır Eti Bakır İşletmesinde kaynakçı olarak çalışan talihsiz işçinin 10 gün sonra buradaki işlerinin biteceği ve çalışmak üzere Arabistan’a gitmeyi planladığı belirtildi.

6 AYDIR ÇALIŞIYORDU

43 yaşındaki 4 kız babası Hüseyin Bayrak için Çarşamba İlçesi Çay Mahallesi'nde tören düzenlendi. 6 aydır Eti Bakır İşletmeleri'nde kaynakçı olarak çalışan Hüseyin Bayrak'ın cenaze törenine AK Parti milletvekili Çağatay Kılıç, MHP milletvekili Cemalettin Şimşek, daire müdürleri ve ailesi katıldı. Gözyaşlarına boğulan Bayrak'ın ailesi güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Rıdvanbey Camisi'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Hüseyin Bayrak Göyceli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

53 yaşındaki Hüsamettin Taşsümer'in cenazesi de Çarşamba İlçesi Yukarı Donurlu Köyü'nde defnedildi. 5 çocuk babası olan ve işçi emeklisi olduğu belirtilen Taşsümer'in de 6 aydır Eti Bakır işletmelerinde kaynakçı olarak çalıştığı ifade edildi. Cuma Namazı sonrası Taşsümer aile kabristanlığı'nda defnedildi.



DH(MS/AAA)