Samsun'da Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaralanan işçiler yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı. Özel bir hastanede tedavisi süren işçilerden 43 yaşındaki Şükrü Demirer, yaşadıklarının tam bir kabus olduğunu söyledi. Hala daha şoktan kurtulamadığını dile getiren Demirer, yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştüğünü söyledi.

İşçilerden evli ve 2 çocuk babası Ali Başkaya ise 2 ay önce Ordu'nun Gürgentepe İlçesi'nden gelip 800 lira ücretle çalışmaya başladığını ifade etti. Kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini dile getiren Başkaya, "Her şey 3 saniyede oldu. Ben kaynak yardımcısı olarak çalışıyordum. Gürültü çıkınca aşağıya düştüm. Ayağım demirlerin arasına sıkıştı. Gerisi karmaşık. Ortalık karıştı. Arkadaşlarım beni kurtardı. O an ne olacağımı düşündüm" diye konuştu.

İnşaat alanında gerekli önlemlerin alındığını da söyleyen Başkaya, "Patronumuz bizi bizden daha çok düşünür. Bir kaç kez baretim yok diye beni uyardığı bile olmuştur" dedi.

Diğer taraftan hastanelerde tedavi gören 11 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğu ve bazılarının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği belirtildi.