Olay, bugün İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesi Samsun Adliyesi önünde meydana geldi. Akrabasını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Cüneyt Y.'nin 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasını izlemek isteyen yakınları adliye binasına geldi. Yaralının yakınları ile sanığın yakınları arasında tartışma çıktı. Bir anda bina içerisinde büyük karmaşa yaşandı. Polisin müdahalesi ile gruplar dışarı çıkarıldı.

Tartışma dışarıda da devam ederken, kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.  Bu sırada dışarıda bekleyen ve sanığın akrabası olan 19 yaşındaki Uğur Y. elindeki tabancayla birlikte karşı grubun üzerine koşarak havaya üç el ateş etti. Uğur Y., daha sonra silahını Ferdi Dönmez'e doğrultarak 2 el daha ateş etti. Dönmez açılan ateşle sağ bacağından yaralanınca kanlar içinde yere düştü. Bu sırada da çevrede bulunanlar silah sesi üzerine panikle sağa sola kaçıştı. Polis takviye ekip istedi.

Saldırgan kısa sürede yakalanıp etkisiz hale getirildi. Daha sonra kavgaya karışan 3 kişi daha gözaltına alındı. Yaralı ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.



HÇ(İS/İD)

------------------------------

Uğur Y.: Uğur Yılmaz

Cüneyt Y.: Cüneyt Yılmaz