CHP Samsun İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle organize edilen yürüyüş İstiklal Caddesi’ndeki Öğretmenevi önünden başladı. Ellerine Türk bayrakları alanlar, 'Cumhuriyet bizim gelecek bizim' yazılı pankart taşıdı. 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atan grup 10’uncu Yıl Marşı'nı okuyarak Lise ve Gazi Caddelerinden geçerek yaklaşık 6 kilometre yürüyerek Atatürk Anıtı'na geldi. Bu sırada anıtta Samsun Valiliği tarafından düzenlenen resmi törenin yapılması üzerine yaklaşık 2 bin kişi törenin betmesini kenarda bekledi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldı. Anıta çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Hüseyin Aksoy, anıt defterini imzalamasının ardından resmi tören sona erdi. Resmi törene katılanlar alandan çıktıktan sonra CHP ve ADD üyesi grup Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı. Burada basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, Atatürk ilke ve devrimlerini unutturulmaya çalışıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bize bayramlarımızı kutlatmak istemiyorlar. Bize ulusal değerlerimizi unutturmak istiyorlar. Cumhuriyet'i kurarken kimseden izin almadık bayramını kutlarken de kimseden izin almayız. İşte bu gün bayramın nasıl kutlanması gerektiğin hep birlikte gösterdik. Bedeli ne olursa olsun kimse bizi Atatürk’ün yolundan döndüremez."

ORDU'DA

Öte yandan Ordu'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle valilik tarafından Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Valilik, Belediye Başkanılğı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Resmi törene katılan CHP Ordu il temsilcileri tören sonunda Atatürk Anıtı'na kırmızı karanfil bıraktı.



YK,NK(MS/İD)