Denizlispor amigosu olan ve 24 Haziran'da nişanlısı Jale Say ile dünya evine girecek olan 35 yaşındaki Ali Demirkaya, Fenerbahçe- Galatasaray maçını protokol tribününde izledikten sonra, maçın bitiminde çıkan olaylar sebebiyle gözaltına alındı ve mahkemeye sevkedildi. Mahkemede, "Düğün davetiyesi dağıtıyordum" diyen Ali Demirkaya, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, geldiği memleketi Denizli'de arkadaşları tarafından geçmiş olsun dilekleriyle karşılandı. Düğün davetiyesi dağıtmaya kaldığı yerden devam eden Ali Demirkaya, olay gününü de anlattı. İstanbul'a düğün davetiyesi dağıtmaya gittiğini söyleyen Ali Demirkaya, "Fenerbahçe Galatasaray maçı her zaman denk gelmiyor. Ben de maça gireyim dedim" diye konuştu.

Maçtan önce Fenerbahçeli bir yönetici ile konuştuğunu ve kendisine davetiye verdiğini kaydeden Demirkaya, "Davetiyenin üzerinde Denizlispor logosunu görünce, bana maçı seyretmem için davetiye verdi. Ben de protokol tribününe girdim. Maç sırasında TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e düğün davetiyemi ilettim. Demirören davetiyemi aldı. Maçı seyrettikten sonra Fenerbahçe taraftarları, futbolcularını kucaklamak üzere tribünlere çağırdı. Ben bunları izliyordum. Bu sırada tribünün bir yerinde meşaleler yandı ve o bölgede elektriklenmeler oldu. O elektriklenmeden sonra olaylar tüm stada sıçradı. Emniyet ekipleri biber gazı atmaya başladı. Biber gazı atılmaya başlandıktan sonra göz gözü görmedi. Ben stattan dışarı çıkmak istedim ama ortalık dumandan bembeyaz olmuştu. Tekrar tribüne geri döndüm. Protokol tribününe dahi biber gazı geliyordu. Orada Mehmet Ali Birand da vardı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olaylara vakıftı. Hatta şiddet kullanılmaması için çevik kuvvet ekiplerine talimat veriyordu. Ben o sırada İstanbul Emniyet Müdürünün yanındaydım ve olanların canlı şahidiyim" diye konuştu.

HAVLUYA TERİMİ SİLDİM

Daha sonra tribünden aşağıya indiğini ve Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak ile karşılaştığını anlatan Ali Demirkaya, "Oradan bir havlu aldım ve yüzümü sildim. Abdürrahim Albayrak da aynı havlu ile terini sildi. Daha sonra Galatasaray soyunma odasına doğru ilerledim. Baktığımda Galatasaraylıların şampiyonluk kupasını kaldırdığını gördüm. Oradan hatıra kalsın diye bir havlu aldım. Tam çıkacaktım ki, polislerden biri gelip, ne iş yaptığımı sordu. Ben de, maçı seyrettiğimi ve gittiğimi söyledim. Maçı protokolde izlediğimi söyledim ama bana inanmadı. Kimliğimi aldılar. Kimliğim uzun süre gelmeyince başka bir olaydan dolayı mahkemem olabileceğini düşündüm. Ancak ben mahkemelerimi takip ederim, böyle bir durum olamazdı. Koltuk atanlar, meşale atanlarla birlikte beni de gözaltına aldılar. Suçumu öğrenmek istedim ama beni ekip arabasının içine koyup Gayrettepe'deki Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler" dedi.

POLİSE DE DAVETİYE VERMİŞ

Emniyet Müdürlüğü'ndeki amirin elindeki davetiyeyi gördüğünü kaydeden Ali Demirkaya, "Davetiyeyi görünce çok şaşırdı. Bu davetiyeden alabilir miyim deyince, 'Tabi ki alabilirsiniz, hatta düğünüme siz de gelebilirsiniz' diyerek davet ettim. Ama düğün davetiyesinin dosyama konulmasını da istedim. Savcılık aşamasında bunun delil olmasını istedim. Tamam diyerek davetiyeyi aldılar" dedi.

Polis merkezinde 3 gün gözetim altında kaldığını hatırlatan Demirkaya, "Oradaki polislerden olaylarla ilgili görüntüleri izlemelerini istedim. Benim protokol tribünün oradaki Emniyet Müdürünün de gezdiği bölgelerdeki görüntüleri de bulmalarını istedim. Benim orada olduğum belli. Mahkemeye çıktığımda hakim bana Galatasaraylı mı, Fenerbahçeli mi? olduğumu sordu. Ben Denizlisporlu olduğumu söyledim. Ben futbolun içinde olduğumdan, sevdiğim ağabeylerime düğün davetiyesi bırakmaya gittiğimi söyledim. Orada herkese olaylarla ilgili görüntüleri izlettirdiler. Ben hakime 'Peki hakim bey ben ne yaptım?' diye sordum. Hakim bana, 'Abdürrahim Albayrak ile terini silerken, havlu alırken görüntü var' dedi. Suçumun bu mu olduğunu sordum. 3 gün yatmamın sebebi bu muydu diye sordum. Maç günü TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir'e davetiye bıraktım. Nihat Özdemir'e not da bıraktım. Birkaç yöneticiye daha davetiye verdim" dedi.

Düğün davetiyesinin ülke gündemine girmesinin kendisini çok şaşırttığını anlatan Ali Demirkaya, "Biz gözetim altında olduğumuz sürece suçumun olduğuna inanmadım. Korktuğum şey, adeletin tecelli etmemesiydi. Bazen yaşın yanında kuru da yanıyor. Dışarıda yaşanan olaylar çok farklı olaylardı. Çete olayları falan var, bu dosyayı çete olayına karıştırıp, dosya haline getirirler diye korktum. Çünkü 8 ayda mahkemeye zor çıkıyorsun. Ben bunu nasıl ayıklayabilirim diye düşündüm. Aşırı derecede korktum" dedi.


FI(AÖ/AAA) (FOTOĞRAF)