Aydın'da develere olan merakıyla tanınan büfe işletmecisi Kamil Pehlivan, 4 yıl önce İncirliova İlçesi'nde görüp çok beğendiği güreşçi deveyi satın aldı. Deveyi koyacak yeri olmayan Pehlivan, Kuyulu Köyü'nde ahırı olan Mehmet Günhar'dan bakmasını istedi. Mehmet Günhar'ın ahırında bakılan ve 'Kaanefe' adı verilen deveyi her hafta güreştiren Penlivan'ın işleri bir süre sonra bozuldu. Pehlivan'ın devesi, borçları nedeniyle mahkeme kararıyla haczedildi.

İLK İHALEDE ALICI ÇIKMADI

Aydın 1'inci İcra Müdürlüğü tarafından haczedilen ve 50 bin TL bedel belirlenen güreşçi deve, yediemin olarak tayin edilen Mehmet Günhar'a zimmetlendi. 2008 yılından bu yana icra işlemleri süren şampiyon deve, bugün Günhar'a ait ahırda açık arttırmayla satışa çıkarıldı. Açık arttırma öncesi ahırda hazır bulunan alacaklı A.E.M.'nin avukatı Rabia Altuntaş Çiftçi, devenin icradan satılmasının bir ilk olduğunu söyledi. Daha önce canlı hayvan olarak inek, koyun gibi canlıların icradan satıldığına şahit olduğunu belirten avukat Altıntaş, "Müvekkilimin alacağı karşılığında icra takibi başlattık. Bu takip sırasında şahsın bakıcısının ahırında bir güreş devesi olduğunu tespit ettik. 4 yıldır bu satışı yapabilmek için uğraşıyorduk. Satış aşamasına gelene kadar, devenin değerinin belirlenmesi ve mahkeme süreci nedeniyle aradan uzun bir süreç geçti. İcra yoluyla bir an önce devenin satışının gerçekleşmesini temenni ediyoruz" dedi.

Güreşçi devenin değeri konusunda uzun süre uğraşan icra heyetinin fiyat belirlemesiyle ilgili konuşan Avukat Çiftçi, "Kaanefe adlı devenin 2010 yılında kazandığı bir şampiyonluğu var. Bu deve şov devesi, güreşlerde prim yapan bir deve. İzleyicileri coşturan, güreş arenasına seyirci çeken bir deve. Bugün muhammen bedelin yüze 60'ndan satışa çıkardık. Alıcı olmadı. Bir dahakinde muhammen bedelin yüzde 40 ile satışa çıkacağız" diye konuştu.

Devenin bakıcısı ve ahırı yediemin olarak belirlenen Mehmet Günhar, 4 yıldır baktığı devenin biran önce satılmasını isterken, bakımdan alacak olduğu ücretin bir kısmını aldığını bir kısmını ise alamadığını dile getirdi. Kaanefe'nin çok sakin ve sevecen bir hayvan olduğunu söyledi.

Devenin sahibi Kamil Pehlivan, "Benim borcum iddia edildiği gibi 40-50 bin lira değil. Asıl borç davası devam ediyor, bir hafta sonra karar duruşması var. O davayı kazanıp devemi sattırmayacağım" diye konuştu.

Bugün 30 bin 500 TL'ye alıcısı çıkmayan güreşçi deve, 16 Mayıs'ta, 20 bin TL'den ikinci kez açık arttırmayla satışa çıkacak.




A.E.M.: Ahmet Emin Metin