Yaşadığı zor şartlara rağmen kulüpler arası yarışmada Türkiye Şampiyonu olarak dikkatleri üzerine çeken boksör Seçil Ayşegül Sivrikaya’ya İdealnet Telekomünikasyon sponsor oldu. Mersin Amatör Evi’nde gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması görüşmelerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhami Koç, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, İdealnet Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ertaş, Genç sporcu Seçil Ayşegül Sivrikaya ve babası, hocaları Filiz ve Mustafa Oral katıldı.

Görüşmeler için Mersin’e gelen şirketin yönetim kurulu başkanı Cengiz Ertaş, sporu ve özellikle boksu çok sevdiğini söyledi. 12 yaşındaki oğlunun da bu sporu yaptığını ifade eden Ertaş, “Türkiye olarak başarıya aç bir toplumuz. Özellikle spor alanında çok büyük yeteneklerimiz bulunmasına karşın bunları yeterince değerlendirememenin sancısını çekiyoruz. Böylesi bir ortamda yaşadığı zor şartlara rağmen Türkiye Şampiyonluğu kürsüsüne çıkan kızımıza elbette ki destek olmak bir vatandaşlık borcumuzdur. Biz kızımızın daha iyi başarılı olabilmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

Ertaş, aile olarak boks sporuna karşı bir ilgilerinin olduğunu belirterek, “Gazetede bu sporu yapan ancak ağır yaşam şartları altında yaşamak durumunda kalan kardeşimizin haberini görünce destek vermek istedik. Aldığımız bilgiler ışığında gene yıldız takımda mücadele eden Aynur Turgut kızımızın da masraflarını üstlenmeye karar verdik. Umuyorum ki bizim bu küçük katkımızla başarılarını devam ettirirler ve önümüzdeki dönemlerde de Dünya çapında aldıkları başarılarla Türkiye’nin yüzünü ağartırlar” diye konuştu.

Amatör sporcuların Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ise, şunları söyledi:

“Nedense futbol ön planda olduğu için herkes bu konuda sıkıntı olduğunu söyler ama bunun dışında ki amatör sporların sıkıntıları daha büyük. Çok büyük bir camia ve ancak bireysel çabalarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Sadece Mersin’de yılda 82 bin sporcu 5500’ün üzerinde müsabaka yapıyorlar. Bu nedenle verilen katkılar çok önemli ve bilinmeli ki mutlaka çok iyi yere gidiyor.”

Kendisine destek olan Cengiz Ertaş’a teşekkür eden genç boksör Seçil Ayşegül Sivrikaya ise, en büyük sevincinin ise kendisiyle birlikte Aynur Turgut’un da desteklenecek olması olduğunu söyledi. Kendisine duyulan güveni daha çok çalışarak yerine getirmek istediğini vurgulayan Sivrikaya, söyle dedi:

“Biliyorum ki benim gibi çok sayıda başarılı sporcumuz var. Ben bir imkan buldum ve çığlığımı duyurabildim. Benim gibi sesini duyuramayan sporcu kardeşlerimizin de bu tür desteklere kavuşmasını dilerim”

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Seçil Ayşegül Sivrikaya’ya bir teşekkür belgesi verirken; sporcunun bağlı olduğu kulüp olan Mersin Boks İhtisas Kulübü Başkanı Mustafa Oral da İdealnet Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ertaş’a özel olarak hazırlanmış bir şilt verdi.