Kocaeli’nin en eski Doğa Sporları Kulüplerinden olan KODOSK, İstanbul'daki doğa tutkunlarının da katılımıyla "Dağ çileği safarisi" gerçekleştirdi. İzmit'in Yuvacık bölgesinde Yuvacık Safari ekibiyle bir araya gelmesiyle başlayan saferiye 50 kişilik grup 7 cip ve 1 ATV ile katıldı.  Zirve yüksekliği 1850 metre olan Kartepe'den biraz daha düşük rakımlı olan Aytepe'ye  gerçekleştirilen safari eski İznik yolu üzerinden Bıçkı Dere'ye, daha sonra tam bir offroad parkuru olan, Aluç Yaylası'ndaki gözetleme tepesine kadar sürdü.

DAĞ ÇİLEĞİ ZİYAFETİ

Yağmura aldırmayan katılımcıların en büyük beklentisi Samanlı Dağları'nda kendiliğinden yetişen, sera ürünlerine oranla aroması daha değişik ve doğal olan dağ çilekleri toplandı. Katılımcılar, topladıkları dağ çileklerinin bir kısmını evlerine götürdü. 

Daha önce Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanlığı görevinde de bulunan ve KODOSK'un kurucularından olan diş hekimiHakan Tanta, bu bölgedeki yürüyüş parkurları ile yaylaları İstanbullular'ın daha iyi bildiğini, Kocaeli'den katılımın çok az olduğunu söyledi. Tanta, şöyle dedi:

"Hem bitki yapısı, hem diğer doğal güzellikleri ile Samanlı Dağları'ndaki parkurlar inanılmaz derecede insanı cezbediyor. Her hafta sonu başta İstanbul olmak üzere diğer illerden de turlar düzenleniyor. Yürüyüş sırasında birçok gruplara rastlamak mümkün." 

KODOSK Başkanı Hülya Soykal, ise  "Şehire bu kadar yakın, adeta cennet gibi olan bu mekanları Kocaeli için bir şans.  Ancak bölgenin doğal yapısının özenle korunması gerekiyor" diye konuştu.



MB(MB/İD)