Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Samandağ İlçesi'nde devam eden orman yangının söndürülme çalışmalarını yerinde izleyerek bilgiler aldı.

İlçeye bağlı Yaylacık Köyü'ne giden Vali Lekesiz, dağlık arazide devam eden yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Lekesiz, bölgede bulunan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Samandağ Kaymakam Vekili Fikret Çelik, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürü Mustafa Gedikli ve yetkililerden bilgi aldı. Vali Lekesiz incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada Ödek mevkiinde 3 ayrı noktada ormanlık arazide çıkan yangının aynı gün kontrol altına alınarak saat 14.00 sıralarında söndürüldüğünü belirterek, "Yangında yaklaşık 3 dönüm ormanlık alanın yandığı tespit edildi. 05 Ağustos 2012 Pazar günü saat 12.00 sıralarında ise, ilk yangının çıktığı Ödek mevkiinin yaklaşık 500 metre kuzeydoğusunda 7 ayrı noktada aynı anda başlayan yangın halen devam ediyor. Yangının güney bölümleri kontrol altına alınmış olup kuzey ve kuzeydoğu bölümünde yer alan Yaylacık köyü civarında da yangın yer yer devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 300 hektar civarında ormanlık alanın yandığı değerlendirilmektedir. Öte yandan 06 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 13.00 sıralarında Karlısu köyü içerisinde başlayan yangın saat 20.00 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor" diye konuştu.

Yangın söndürme çalışmalarına Hatay, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman bölgelerinden 48 arazöz, 14 ilk müdahale aracı, 7 su tankeri, 6 belediye itfaiyesi, 3 helikopter, 2 uçak, 11 dozer, 6 greyder, 14 pikap ve 400 personel takviyesi yapıldığını kaydeden Vali Lekesiz, "Çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Yangında şu ana kadar cana zarar gelmemesi, ölen ya da yaralanan olmaması sevindirici. Yangının tamamen kontrol altına alınarak en kısa zamanda söndürülmesi için ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışmaya devam ediyor. Yaylacık köyümüzde ters bir rüzgardan kaynaklanacak olası yeni bir yangının yaşanmaması için koruma bandı oluşturuldu. Gerekirse farklı noktalarda da oluşturulacak" dedi.



ME (SÜ/RT)