Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndaki etkinliliğe Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Uğur Okay, Salihli Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, şairler, Ege'den ve Salihli'den sanatseverler katıldı. Etkinlikte, şair Gülten Akın'a, 'Dionysos', gazeteci- yazar Doğan Hızlan'a ise 'Sanat Emekçisi' ödüllerini CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Kaymakam Ertan Peynircioğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay birlikte verdi.

Dana sonra şairler Fatma Aras, Gökben Derviş, Habib Bektaş, Hüseyin Peker, Mansur Balcı, Mustafa Ergin Kılıç, Dilek Altındaş şiirlerini okudu. Özel bölümde ise şair Ahmed Arif anıldı. Ahmed Arif'in yaşamı ve şiirleri şair Hayri K. Yetik tarafından seslendirildi. Müziğin büyük üstadı Vedat Sakman müzik bölümünde mini bir konser verdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, şunları söyledi:

"Söylemekten hiç usanmayacağım şeylerin başında, bu bahar günü sevgiyle dinleyeceğimiz şiirlerin coşkusu gelir. Coşku diyorum çünkü, baharın ilk ışıkları doğayı ve doğadaki canlıları ne denli diriltirse, insanı da o denli coşkulandırıyor sanırım. Salihli'de buna eklenen bir de 'Şiir İkindileri'nin coşkusu var. Bunu bütün şiir tutkunlarıyla birlikte kutlamaktan ayrıca eşsiz bir mutluluk duyuyorum. Sanatın bütün rutinleri parçalayan özgürleştirici dilinin hepimizi, herkesi yeni bir yaşama çağırdığının bilinci içersinde, Salihli'nin sanatseverleri olarak 'Salihli Şiir İkindilerini' bu baharla birlikte 47. kez gerçekleştiriyoruz. Elbette bundan ötürü de ayrı bir kıvanç içindeyiz. Ne yazık ki bugün 'Salihli Şiir İkindileri'mizi buruk bir şekilde kutluyoruz. Çünkü, ilçemizde bir ekol haline gelen bu etkinliğimizin kurucusu belediye eski başkanı Zafer Keskiner aramızdan ayrıldı. Siz sanatsever dostlarımız ve Salihli halkı, onu son yolculuğuna uğurladı. Ruhu şad olsun."

47. Şiir İkindileri'nin sunuculuğunu editör Tuğrul Keskin yaptı. Etkinliğe katılan misafirlere Salihli Belediyesi'nin bastığı 'İz Dergisi' ücretsiz dağıtılırken, şiir ikindilerinin sonunda etkinliğe katılan sanatçılara plaket verildi.