Salihli Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı dolayısıyla saat 20.00 sıralarında binlerce Salihlili Atatürk Anıtı önünde toplandı. Kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'ndan yürüyüşe başlayan Salihlililere Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu'nun yanı sıra oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Kortej eşliğinde yaklaşık 3 kilometre yürüyen 20 binden fazla Salihlili, Kent Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayrakları, fener ve meşalelerle bando takımı eşliğinde yürüyen kalabalığa, evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen ikinci programda ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. "Türkiye Laiktir Laik Kalacak", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Yaşasın Cumhuriyet" gibi sloganların atıldığı Kent Meydanı'nda Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'da bir konuşma yaptı.

Okay konuşmasında, "Son günlerde bazı çevrelerce sürdürülen gün anlamsızlaştırma, etkisizleştirme, önemsizleştirme çabalarına karşın Cumhuriyet'e ve Atatürk'e sahip çıkma Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatma kararlılığınızı bir kez daha çok güçlü şekilde ortaya koydunuz. Kıvançla, onurla, gururla belirtmeliyim ki, her devrim gibi Cumhuriyet devrimi de karşıtlarının kendisine karşı koydukları engelleri aşa aşa, kendisine meydan okuyanları kendisine saygı duyar konuma getire getire kendisini yok etmek isteyenlerin çabalarını boşa çıkara çıkara bugünlere gelmiştir. Bundan sonra da laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti içeride ve dışarıda kendisine karşı sinsice kurulmuş tüm oyunları bozarak, tüm engelleri aşarak Büyük Atatürk'ün de dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

Okay'ın konuşmasının ardından Bando Takımı tarafından seslendirilen 10. Yıl Marşı binlerce Salihlili tarafından hep bir ağızdan seslendirildi. Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü, havai fişek gösterisi ile son buldu.

ES(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)