Canik İlçesi’nde sel felaketinin etkili olduğu bölgede olası salgın hastalığa karşı Sağlık İl Müdürlüğü harekete geçti. Sağlık Müdürlüğü, Canik Bölgesi’nde selden zarar gören ev ve işyerleri dezenfektan, sivrisinek, karasinek, haşere ve farelere karşı ilaçlamaya başladı. İlaçlama çalışmalarına TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarından başlayan ekipler vatandaşlara da bilgi verdi. Canik İlçe Sağlık Müdürü Sibel Uyan, bögede herhangi bir salgın hastalık vakasının şu an için görülmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu riske karşı ilaçlama çalışmalarına başladık. TOKİ konutları ardından Gazi Osman Paşa ile Yavuz Selim Mahallesi'nde çalışmalara devam edeceğiz. Ekiplerimiz sel sularının ulaştığı bütün bölgedeki evler ve işyerleri ilaçlanacak."

112 EKİPLERİ TETİKTE BEKLİYOR

Bu arada 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma görevlilerinden oluşan 4 ayrı ekip Canik İlçesi’nde seyyar halde görev yapıyor. Doktor, psikolog, hemşire ve sağlık teknisyenlerinin bulunduğu ekiplere selden zarar görenlere yardımcı olmaya çalışıyor. Görevliler olası bir acil durum için tetikte bekliyor. 112’de görevli Acil Tıp Teknisyeni Nurşen Gurbet, selden mağdur olanlara sağlık alanında yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi.

SULAR SÜREKLİ KLOR TAKİBİNDE

Sağlık İl Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, Canik İlçesi’ndeki içme sularının sağlık ekipleri tarafından sürekli klor takibi yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bölgedeki sular sürekli inceleniyor. Selden zarar gören ve temizlenen evlerde bugün ilaçlama çalışmalarına başlandı. Öte yandan belediye ekiplerinin çevre temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yapıyor. Ayrıca vatandaşlarımızı temizlik ve hijyen konusunda uyarıyoruz. Hoparlörlerden anonslar yapılıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın yedikleri gıdalara da dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle sel sularına bulaşmış gıdaları tüketmemeleri konusunda kendilerini uyarıyoruz. Yiyeceklerini çok iyi yıkamaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Mobil sağlık ekiplerimiz bölgede sürekli çalışma yapıyor. Şuan sağlık alanında bir sorun yok. Salgın hastalık yok."



YK,HÇ(İS/İD)