AÜ Hastanesi Gastroentereloji Servisi'ndeki olay geçen Perşembe günü meydana geldi. Serviste hasta muayene eden 29 yaşındaki asistan Dr. Utku Iltır, saat 14.00 sularında yaşlı bir çiftin "Sonuç göstereceğiz" diyerek sıra almadan muayene olmak istediklerini söyledi. Yaşlı çifti kırmayan ve içeri alan Dr. Iltır, çiftin tomografi sonuçlarının henüz çıkmadığını söyleyip, "Sonuçlar gelinceye kadar dışarıda bir süre bekleyin" dedi. Bu sırada, bekleyen bir başka hastanın yakını olan karı- koca da Dr. Iltır'a, çıkan çiftin sorunuyla yakından ilgilenmediğini iddia edip tepki gösterdi. Bu nedenle başlayan tartışma, büyüdü. Dr. Utku Iltır, bu aşamadan sonra tepkili çiftin seslerinin sürekli yükseldiğini anlattı.

Olayların büyümesi üzerine kendisinin odadan çıkmak istediğini ama kadının "Siz doktorlar boşuna dayak yemiyorsunuz" sözleriyle fiziki saldırının başladığını iddia eden Dr. Iltır, "Bayan yüzüme tükürdü ve ardından küfretti" dedi. Dr. Utku Iltır, bu sırada yan odada çalışan hekim arkadaşı Fatih Sargın'ın seslerini yükselmesi üzerine olay yerine geldiğini belirtirken, "Onun gelmesiyle kargaşa daha da büyüdü. Küfürler, tehditler, hakaretler devam etti" diye konuştu.

BEYAZ GÖMLEĞE SALDIRDILAR

Olay yerine gelen Dr. Sargın amacının olayları yatıştırmak olduğunu belirtirken, "Ben tartışmaların çoktan başladığı kısımda dahil oldum. Kadının tükürdüğünü gördüm. Orada olayı yatıştırmak isteyenlerden tek farkım üzerimde beyaz önlük olmasıydı. Üzerimdeki önlük fark edilince kalabalık için biri yüzüme elini attı. Gözlüğüm kırıldı" dedi. Dr. Sargın, gözlüğü kırıldıktan sonra 3 saat daha hasta baktığını söyledi.

SAĞLIK POLİTİKALARININ SONUCU

AÜ Hastanesi'ndeki bu olay Antalya Tapip Odası'nda düzenlenen basın toplantısıyla da kınandı. Genel Sekreter Yavuz İpekli, genç doktorların da katıldığı basın toplantısında, hükümetin sağlık alanında uyguladığı politikaların sonucunda bugün üniversite hastanelerinde ve acil servislerde doktorlarla hasta yakınları arasında iş yükünden kaynaklanan olaylar olabildiğini söyledi.

Antalya Tapip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ozan Uzkut ise Türkiye'de hangi meslek grubunda olursa olsun bir çalışanı saldırıya uğradığı zaman en üst düzeyde sahiplenildiğini belirterek, "Allah göstermesin ama bir emniyet görevlimize bir şey olduğunda onun yanında il emniyet müdürünü görebiliriz. Burada hekimlerimizi dayak yiyor ama İl Sağlık Müdürlüğü'nden kimse yok" dedi.