Malkara İlçesi’ne 28 kilometre uzaklıktaki 450 nüfuslu Çınarlıdere Köyü’nde önceki gün meydana gelen olayla köy konağı önündeki kaidesine bağlı olan Atatürk büstü yerinden kesilerek iple aydınlatma direğine bağlanmıştı. Çirkin saldırının ardından savcılık ve jandarma ekipleri soruşturma başlatılırken, Malkara Kaymakamlığı Atatürk büstünün yenisini yaptırdı. Bugün köy meydanında düzenlenen törenle yeni Atatürk büstü mermer kaidesine üzerine konulurken, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal büstün önünde çelenk bıraktı. Törene CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve çok sayıda köylü katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Kaymakam Halal, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayarak, "Gazilik unvanının verildiği bugünde yüce ataya saygımızı göstermek için buradayız. Bu yapılan çok büyük hakarettir, şiddetle kınıyoruz" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de, büstün önünde toplanma amaçlarının siyasi olmadığın ifade ederek, “Burada toplanma amacımız parti ve siyaset meselesi değil, değerlerimize sahip çıkma meselesidir. Atatürk büstüne yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye

MUHTARA 'ZAMANINDA HABER VERMEDİN' SORUŞTURMASI

Malkara Kaymakamlığı, Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı zamanında idareye haber vermediği için köy muhtarı Teoman Kesebir hakkında, 'görevine ilişkin olarak kamu adına kovuşturulması gereken bir suç işlendiğini öğrenmesi ve bunu ilgili daireye geç bildirmesi' nedeniyle soruşturma açıldığı bildirildi.

MY(LK/COŞ)