Merkez Seyhan İlçesi'nin Fatih Mahallesi'ndeki Kuzey Kıyıboyu Caddesi üzerinde bulunan semt pazarının yanı, yıllardır salçalık biber satıcılarının tezgah yeri olarak kullanılıyordu. Bölgenin satıcılar tarafından işgal edildiğini ve hak tanınan miktarlardan daha fazla ürün getirildiğini gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tezgahların kaldırılmasını istedi. Yaklaşık bir ay önce uyarı yapılan satıcılar aldırış etmeyince, zabıta ekipleri yıkım kararını uygulamaya koydu. Yıkım için gelen zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında da savaşı andıran görüntüler yaşandı. Kuzey Kıyıboyu Caddesi üzerine barikat kuran biberciler, yolu trafiğe kapattı. Trafik kapanınca da olaya polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Kurdukları barikatın arkasına geçen salçalık biber satıcıları taş ve sopalarla zabıtalara direniş gösterirken, yıkımda kararlı olan ekipler de biber gazıyla karşılık verdi. Salçalık biberlerini yola döküp müdahaleyi önlemek isteyen satıcılara polis müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine direnişleri kırılan biberciler, yıkımı önleyemeyeceklerini anlayınca, ahşap çardaklarını ateşe verdi.

Saatlerce süren arbede sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çardakları söndürdü. Atılan taşlardan bir zabıta ve bir vatandaş yaralandı. Yaralılar, ekip otolarıyla hastaneye kaldırıldı. Olayların yatışmasından sonra bölgeye giren zabıta ekipleri yarım kalan yıkımı tamamladı.



FK(OA/CK) (FOFTOĞRAFLI)