Yangın söndürme çalışmalarına havadan ve karadan devam edilirken, bugün saat 10.00 sıralarında Sakız'ın Mesta Limanı’na, Atina ve Pire’den 10 arazöz ve orman yangınları konusunda uzman 82 asker daha geldi. Yangının adanın güneyindeki sakız ağaçlarına sıçramaması için büyük bir mücadele verilirken, Mesta, Pirgi, Vessa ve Armolia bölgesindeki bazı sakızlıklar tamamen yandı.

Sakız’a halen diğer adalardan da yangın ekipleri gelmeye devam ederken, öğlen şiddetini artıran rüzgar nedeniyle yangını söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Şu ana kadar binlerce dönüm çam ormanı, makiliğin yanı sıra sakız ve zeytin ağaçları da yangından zarar görürken, adanın 'tarihinin en büyük felaketlerinden biri'ni yaşadığı yorumları yapıldı.

SAKIZ ÜRETİCİLERİ SIKINTIDA

Sakız Üreticileri Birliği adanın sadece güney bölgesinde yetişen sakız ürünü için geçtiğimiz yıl üreticilere yaklaşık yedi milyon Euro ödeme yapmıştı. Ağustos ayında hasadı yapılan sakız ürününün bu yıl beklenen düzeyde olmaması yaklaşık 5 bin üretici ve ailelerini çok zor durumda bırakabileceği öğrenildi. Yanan sakız ağaçlarının yerine yenilerinin dikilmesi ve tekrar tam ürün alınılabilmesi için 5 ila 10 yıl zaman geçmesi gerektiği de belirtildi.



FO(İÖ/SS)