Sabancı Vakfı'nın desteği ile 1998'de tamamlanarak ibadete açılan 28 bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapabildiği Sabancı Merkez Camii'nde, Sakıp Sabancı için cuma namazı öncesi cami imamı ve müezzini tarafından Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okundu. Caimeye gelenlere ve çevredekilere şeker ve helva ikram edildi.

İNTİHAR EDEN ANNENİN DRAMI HATIRLATILDI

Cuma namazı hutbesinde ise geçen ay geçim sıkıntısından çocuklarının karnını doyuramadığı ve yakacak bulamadığı için kendini asarak yaşamına son veren 2 çocuk annesi Emine Akçay'ın dramı örnek gösterilerek, muhtaç insanlara yardım çağrısında bulunuldu. Adana Müftülüğü tarafından hazırlanan hutbede şöyle denildi:

"İster sosyal sorumluluk, ister dini ve vicdani sorumluluk deyin, bu hepimizi ilgilendiren acı bir hadisedir. Müslüman bir toplumda bu ve benzeri olayların yaşanması ise ayrıca düşünülmesi gereken başka bir gerçektir. Sadece kentimizde, mahallemizde, köyümüzde ya da apartmanımızda değil, dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir insan açlığa terk edilemez. Bu konuda bir ihmalkarlık ve kusur varsa hepimiz bundan sorumluyuz. Duyarlılığımız neticesinde çok şeyi değiştirebileceğimize inanıyorum. Sizleri, dertli ve yardıma muhtaç kardeşlerimize karşı daha hassas olmaya davet ediyorum."