Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinan Tetik, beden eğitim öğretmeninin yeteneğini keşfetmesi üzerine 12 yaşında haltere başladığını kaydetti. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen yılmayıp haltere devam ettiğini anlatan Tetik, şunları söyledi:

''İlk kez 2009 yılında gerçekleşen Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonası’nda dokuzuncu oldum. Aynı yıl Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'na katılmak için milli kampa çağırıldım. Buradaki antrenman sırasında hafif bir sakatlık geçirdim. Ama buna rağmen müsabakalara katılma riskim bulunmadığı için Türkiye'yi temsil ettim. Silkmede 2'nci oldum ve gümüş madalya, koparmada ise 3'üncü olup bronz madalya kazandım."

SAKATLANDI, HALTERİ BIRAKMADI 

Şampiyonadan döndükten sonra yapılan doktor kontrollerinde eklem romatizması ve bel fıtığı tespit edildiğini ifade eden Tetik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sevdiğim halter sporundan kopmak istemedim. 2 yıl boyunca tedavi oldum. Bir taraftan tedavim devam ederken, diğer taraftan antrenörlerim Ali Eroğlu ve Kenan Erdağı, eşliğinde hafif idmanlar yaptım. Şimdi hastalığım tamamen sona erdi ve tam çalışma temposuyla antremanlara devam ediyorum. İlk hedefim Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, Avrupa Gençler Şampiyonu olmak.''

DÜĞÜN SALONLARINDA GARSONLUK YAPIYOR

Halter yapması için gerekli olan vitamin ve proteini almak için aylık 500 liraya yakın para harcadığını ifade eden Tetik, bu parayı da düğün salonlarında garsonluk yaparak karşıladığını kaydetti. Ramazan ayı nedeniyle düğün olmadığı için şu an çalışmadığını belirten Tetik, amacının tekrar milli forma içinde ter dökerek 2016 yılında gerçekleşecek olan Olimpiyatlar'da Türk Bayrağı'nı göndere çekmek olduğunu söyledi.

HD(İA/COŞ)