Adapazarı'nda bu hafta içinde ortaya çıkartılan olayda, adı ve öğrenim gördüğü okulu açıklanmayan ve kimliği gizli tutulan lise 1'inci sınıf öğrencisi ile ilişkiye girip cinsel istismar suçu işlediği öne sürülen 16 şüpheli alındı. Şüphelilerden 14'ünün yaşları 13-16 arasında değişen öğrenci, 2'sinin Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, aynı zamanda evli olan N.Ş. adlı şube müdürü ile bakar olduğu belirtilen E.T. adlı başka bir şube müdürü olduğu belirtildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı'nın bizzat el koyduğu soruşturmada, aynı zamanda eşinin de Sakarya Adliyesi'nde Hakim olduğu belirlenen  Emniyet Şube Müdürü N.Ş., 'Yaşı küçük kıza cinsel istismar' suçundan, diğer şube müdürü E.T. ise, 'Yer temin etmek' suçundan, 14 öğrenci ise 'Cinsel istismar’ suçundan adliye sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadederin ardından  şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli serbest bırakıldı, 3'ü ise tutuklandı.

MAHKEME KARARINA SAVCILIKTAN İTİRAZ

Mahkemenin bu kararının ardından Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre, eşi Hakim olan emniyet şube müdürü N.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin serbest bırakılmasına bir üst mahkemede itirazda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Güre, olayın toplumda infial uyandırması, kanıtların henüz toplanmaması ve kanıtların  karartılma olasılığının bulunmasını itirazına gerekçe gösterdi.

İDARİ SORUŞTURMA

Olayının ortaya çıkması üzerine açığa alınan 3'üncü sınıf emniyet müdürleri N.Ş. ile E.T. hakkında idari yönden soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında görevlendirilen müfettişlerin ifadelerine başvuracağı belirtilirken, eşi hakim olan şube müdürü N.Ş.'nin ifadesinde 14 yaşındaki kızla ilişkiye girdiği iddiasını kabul etmediğini, arkadaş olduklarını gezdiklerini söylediği belirtildi. Genç kızın ise polis müdürü ile 1 yıl önce ilişkiye girdiğini söylediği ifade edildi.

YENİ GÖZALTILAR GELEBİLİR

Lise öğrencisinin psikolog gözetiminde alınan ifadesinde kendisiyle ilişkiye girenlerin isimlerini soruşturma sırasında tek tek verdiği ifade edildi. Liseli kızın ifadesi doğrultusunda yeni gözaltıların gelebileceği kaydedildi. Bu arada küçük kıza bir tecavüz şüphelisinin kendisine hediye olarak alınan cep telefon rehberindeki isimleri de incemelemeye alınırken telefon görüşmelerinin de ayrıntıları istendi. 

Adının yazılmasını istemeyen bir polis yetkilisi, "Soruşturmada gizlilik kararı var. Ancak olay çok vahim. Önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar gelebilir" dedi

KORUMA ALTINA ALINDI

Tecavüz mağduru lise ögrencisi Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine koruma altına alındı. Bu karar sonrasında küçük kız polis tarafından Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi.



ZT(MB/İD)