Adapazarı’nda kendi adını taşıyan Evin Park’ta basın toplantısı düzenleyen Halit Evin, Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk ile iş ortağı olduklarını, Sakarya’da Metro Evin Turizm adlı işletmeleri olduğunu söyledi. Evin, Öztürk ile arasında Sakaryaspor’un Play Off maçları oynamadan önceki görüşmede geçen "Ben Play Off’a gidiyorum. İaşeye ihtiyacım var. Alman 25 bin lira 2 sıfır koy" sözleri anlattı. Evin şunları söyledi:

"Biz bununla ilgili daha önce ifade verdik. Bu da bizim Metro’nun patronu Galip Öztürk’ün bazı konulardan dinlemeye takıldığından dolayı. Biz de zaman zaman yardım istemiştik. Bu kişi makbuz karşılığında bağış yapmıştı. Şampiyonluğa giderken sıkıştık, yardım istedik. Para istedik. Fakat kendisi 25 bin lira verebileceğini söyledi. Ben de telefonda iki sıfır daha kat gibi birşeyler söyledim. Ne konuştuğumuzu da bilmiyorum. Geçmiş gün oldu. Ancak haberlerin veriliş şekli, 'Sakaryaspor bileğinin hakkı ile değil, para ile almış' gibi. Bu Konya Şeker, Bandırma ve Buğsaş’a hakarettir. Herkes bir mücadele verirken kimse o paraya bakmaz. Ama ben kendilerini kınıyorum. Böyle bir şey olması söz konusu değil. Bununla ilgili olarak emniyete ifade verdik. 9 ay sonra önümüze geldi. Şike davası gibi. Bizim ne şike yapacak paramız vardı, ne de vaktimiz var. Bir anda hepsi gelişti.”

Bu arada Metro Turizm sahibi Galip Öztürk’ün, Sakaryaspor’a play off maçları öncesinde 100 bin lira verdiği; Sakaryaspor’un da play off maçları sonrasında Bank Asya 1'nci ligine çıkmasının ardından Öztürk’e plaket verdiği ileri sürüldü.



AG(MB/AAA)