Sahasında oynadığı son lig maçında Sarıyer ile 0-0 berabere kalarak puanını 9’a çıkartmasına rağmen son sıradan kurtulamayan Sakaryaspor, borçları yüzünden transfer yapamıyor, ligde alt yapıdan gelen genç futbolcularıyla mücadele ediyor.

Sakaryaspor, 45 civarındaki eski futbolcu ve teknik adamının 3.5 milyon liralık alacağı için Futbol Federasyonu'na başvurmaları nedeniyle 2 yıldır transfer yapamıyor. İcraya başvuran futbolcu ve teknik adamların alacağı olan 2 milyon lira ile birlikte kulübün 5.5 milyon lira borcu bulunuyor. Bu borcun dışında  30 milyon lira civarında vergi ve SGK prim borcu da olan yeşil siyahlılilar borçları yüzünden yönetim de oluşturamıyor.  

KAYYUMA DEVREDİLDİ

İşadamı Vedat Yaşlıca’nın oluşturduğu yönetim ile lige başlayan Sakaryaspor’da yaşanan başarısızlıklar üzerine yönetim istifa edince, yeni bir yönetim ortaya çıkmadı. Bu yüzden mahkeme kararı ile 3 kişilik kayyum heyeti oluşturuldu.

KİMLER YETİŞMEDİ Kİ

Sakakryaspor, şu anda Fenerbahçe’yi çalıştıran Aykut Kocaman’ın yanı sıra Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Bülent Uygun, Tuncay Şanlı, Engin İpekoğlu, Turhan Sofuoğlu, Rahim Zafer, İlker Yağcıoğlu. Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Hüseyin Tok, Salih Dursun ve Şaban Özel’i Türk futboluna kazandıran bir takım oldu.


MÇ(MB/AÖ) FOTOĞRAF