Serdivan İlçesi Hacı Bayram Cami’nde dün öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazında Şehit Uzman Çavuş Regaip Şahin’in tabutu başına konulan kola ve dondurma firmalarına ait şemsiyeler tepkilere neden oldu. Şehit babası Hayrettin Şahin de tepkisini, "Hiç bir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz" demiş, taziye çadırı kurulmadığı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sitemde bulunmuştu.

Bu olay sonrasında şehit babası Hayrettin Şahin, bugün evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu söyleyen şehit babası Şahin, “O anda olmuş bir hata. Düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağ olsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” dedi. Şahin uyarılar üzerine şemsiyelerin daha sonra kaldırıldığını söyledi.

Regaip Şahin’in amcası Hurşit Şahin ise “Askerin kesinlikle hiçbir hatası yoktur. Asker görevini yaptı" dedi. Olayın abartıldığını ileri süren Hurşit Şahin, "Sadece bazı ufak tefek sıkıntılar oldu. Onlar da aniden olan şeylerdi. Biz gereken şeyleri Bakanımıza söyledik. Eğer ki öğrenmek istiyorsanız Bakanımızın da vicdanında bir şey varsa Bakan açıklamayı yapsın" diye konuştu.