Karasu Atatürk Bulvarı’nda bir grup balıkçı ile basın açıklaması yapan Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer uygulanan cezaların balıkçıların mağdur olmasına neden olacağını belirterek haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi. Sezer şöyle devam etti:

"Sakarya Nehri'nin ağız kısmının 500-600 metre açığında, limana gelmekte olan balıkçılarımıza evrak kontrolü yapalacak diyerek 3 milin içerisinde kaçak trol avcılığı yaptıklarını iddiasıyla ceza kesildi. Kesilen cezalar çok ağır. Sadece balıkçı gemisi kaptanına değil, yanındaki çalışana da cezai işlem uygulandı. Bölge İdare Mahkemeleri bu cezaları men ederse, balıkçıların uğradığı ruhsal sıkıntı ve maddi kaybın hesabını Sahil Güvenlik Bot Komutanları nasıl verecek?"

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, hak etmedikleri idari para cezasına mağdur kalan balıkçıların, istinat edilen suçları işlemediklerinden Bölge İdare Mahkemesine dava açtıklarını belirtti. Cezai işlem uygulanan balıkçılardan Ahmet Biçen, şöyle dedi:

"Bize ve yanımızda çalışan balıkçılara 6 bin 892 TL idari para cezası kesildi. Bizler zaten yeterince zor durumdayız. Bu para cezasının altından nasıl kalkacağız. Kış şartları zaten yeterince zor geçti. Bizimle alıp veremedikleri ne bunu da anlamış değiliz. Sanırım açlıktan ölmemizi istiyorlar."



MAK(MB/İD)